· 

Waarom muggen voorkeur hebben voor sporters

Ben jij een fanatieke sporter en zit je altijd helemaal onder de muggenbulten? Dat is geen toeval, want muggen vinden jouw bloed écht lekkerder dan mensen die niet aan sport doen.

 

Dit heeft te maken met kooldioxide (CO2), dat ieder mens uitademt, en melkzuur. Wanneer je sport heb je een hogere stofwisseling, waardoor je meer kooldioxide uitstoot dan mensen die stilzitten. Je zweet daar vaak ook nog eens bij. De geur van kooldioxide trekt muggen aan, vooral in combinatie met melkzuur dat uit je zweetklieren komt.

 

Het maakt niet uit welke sport je doet, want muggen komen ook al af op warmte en beweging. Je hoeft daarvoor niet eens te zweten, want zodra je lichaam opgewarmd is, heb je al een hogere melkzuurproductie. 

 

ips om muggen op afstand te houden Er zijn veel (chemische) anti-muggenmiddelen verkrijgbaar. De bekendste zijn middelen met daarin de stof Deet: diethyl-meta-toluamide. Wil je een natuurlijker middel gebruiken dat ook heel goed werkt, dan zijn er de volgende alternatieven:

 

  • eucalyptusolie
  • sojaolie
  • citronella
  • ceder
  • citroengras
  • geranium

 

Eucalyptusolie biedt de langste bescherming, gevolgd door anti-muggenmiddelen met daarin sojaolie. De overige middelen beschermen ook goed, maar wel heel kort. Die zijn dus minder geschikt om te gebruiken voor het slapengaan.

Bron Gezondheidsnet