'Het is erg verontrustend wat we kinderen in het voetbal aandoen'

Michel Bruyninckx, pionier in breincentraal leren, richt het woord tot de voetbalwereld. 'Is het nog langer verantwoord om wetenschappelijk onderbouwde knowhow met zo'n positieve impact op het leven van kinderen links te laten liggen?'

 

De cijfers in Sport/Voetbalmagazine onlangs waren duidelijk: het rendement van de jeugdopleiding in ons land is ontzettend laag. Ook de cijfers van het Zwitserse CIES Football Observatory wijzen het jaar na jaar uit: de Jupiler Pro League is een van de nationale competities in Europa met het kleinste percentage speeltijd voor zelfopgeleide spelers.

 

Maar het alarm gaat intussen overal af.

 

In Duitsland zijn er 9 procent minder jeugdvoetballers dan 10 jaar geleden . Er waren in 2019 zelfs 3450 jeugdteams minder ingeschreven dan in 2018. Recordkampioen Bayern München maakte onlangs bekend dat het in zijn academie de U9 en de U10.......Lees verder op Sportmagazine.Knack.be