· 

Liverpool FC werkt samen met Quorn aan duurzamer voedsel

Liverpool FC kondigt een wereldwijde samenwerking met Quorn aan, als onderdeel van het grotere streven van de club naar duurzamer voedsel. Quorn wordt met deze langdurige samenwerking de officiële duurzame proteïnepartner van LFC die hen zal helpen bij te dragen aan grotere voedselduurzaamheid, als onderdeel van het Reds Going Green-initiatief.

 

Quorn, geroemd om zijn samenwerking met KFC rondom de veganistische Imposter Burger, zal samen met de club supporters op wedstrijddagen een ruime keuze aan vegetarisch en veganistisch voedsel gaan bieden. Daarnaast werkt Quorn samen met het voedingsteam van de club aan een ruimere keuze van gezonde eiwitten voor de spelers.

 

De afgelopen twee seizoenen heeft het Reds Going Green-initiatief een aanzienlijk effect gehad op het verbeteren van de milieu-impact van de club, met positieve stappen om het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik te elimineren en de ecologische voetafdruk van de club te verminderen door middel van duurzaam afvalbeheer.

 

14,5% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen komt momenteel uit de vleesverwerkingsindustrie. De milieu-impact van mycoproteïne, het duurzame proteïne dat in alle producten van Quorn wordt gebruikt, is 90% lager dan rundvlees1.

 

“Als een toonaangevende leverancier van duurzame vleesvrije producten in het Verenigd Koninkrijk, zal Quorn een belangrijke partner zijn in de inspanningen van de club op het gebied van duurzaamheid. Om te beginnen zal Quorn ons helpen onze supporters op wedstrijddagen te voorzien van duurzamere voedselalternatieven” aldus Billy Hogan, managing director en chief commercial officer bij Liverpool FC. “We kijken ernaar uit een platform te bieden voor onze fans, medewerkers en spelers en hen te helpen een positieve bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering, terwijl we tegelijkertijd rekening houden met hun gezondheid en welzijn.”

 

Gill Riley, marketing director bij Quorn, zegt: “Onze samenwerking met Liverpool FC is een belangrijke bijdrage aan onze Quorn-visie, namelijk het leveren van voedsel dat gezond is voor onze families en de planeet. We willen tegelijkertijd de positieve impact van Quorn’s superproteïne op topsporters verder onderzoeken, dus de samenwerking met LFC en zijn wereldberoemde voedingsdeskundigen zal van fundamenteel belang zijn in de volgende fase van ons sportwetenschappelijk onderzoek.”