Sluit aan bij het filmpjesproject van Opvoedinformatie Nederland

Zeer interessant en trek dit eens door naar je voetbalvereniging en de jeugd die bij jullie voetballen.

 

In 2017 is Opvoedinformatie Nederland met verschillende organisaties begonnen om gezamenlijk filmpjes voor en met ouders te ontwikkelen en financieren. Dat bleek een succes! Drie jaar later zijn er 31 opvoedfilmpjes ontwikkeld op basis van de betrouwbare opvoedinformatie en gaan we door met een nieuwe reeks. We zoeken deelnemers die hieraan mee willen doen. Onder andere GGD Noord- en Oost-Gelderland, GGD Hollands Noorden en GGD Zaanstreek-Waterland zijn al aangesloten. In deze nieuwsbrief lees je alles over deelname aan dit project.

Kinderen kennen veel faalangst en via het filmpje kun je zien hoe dat kunt overwinnen, ook met een speler of speelster binnen jouw team!

 

Faalangst begeleiding

Faalangst is letterlijk “de angst om te falen”. Het kan zich op heel veel verschillende manieren uitten. Zo kan je last hebben van black-outs of veel spanning bij toetsen, presentaties en examens, maar ook een negatief zelfbeeld, sociale angst, motorische onhandigheid of onzekerheid kan een uiting zijn van faalangst. En ook bij perfectionisme of uitstelgedrag speelt het hebben van angst om te falen vaak een rol.