VEV’67 is door de KNVB gecertificeerd als ‘ Lokale Jeugdopleiding ’

VEV’67 heeft met succes deelgenomen aan het Kwaliteit- & Performance (K&P) programma van de KNVB. Het K&P programma is een initiatief om betaald voetbalclubs en amateurverenigingen te ondersteunen met het voetbaltechnische jeugdbeleid. Het uiteindelijke resultaat van het volgen van dit programma is het ‘Technisch Jeugdbeleidsplan’. De werkgroep die hard aan deze plannen heeft gewerkt, heeft gisteravond het officiële certificaat ‘Lokale Jeugdopleiding’ van de KNVB in ontvangst mogen nemen.

 

Ab van der Velde, die nauw betrokken was bij het process, heeft vanuit de KNVB het certificaat uit mogen reiken. Ab was erg te spreken over de samenstelling van de werkgroep, die bestond uit Marco Soeten, Marcel Nieuwhof, Arjan Pruim en Dirkjan Boomsma. Later in het process sloot Arjan Veenstra aan bij de groep. De afgelopen anderhalf jaar heeft deze groep zeker niet stil gezeten. Om kennis vanuit de hele vereniging te vergaren was het nodig om veel te overleggen met hoofdtrainers, trainers, besturen en commissies.

 

In het begin was het erg lastig om een lijn in het plan te krijgen. Maar daar hielp het K&P programma erg goed bij. Ab heeft zelf eerste concepten doorgenomen en heeft zijn terugkoppeling gegeven. 128 opmerkingen en vragen had Ab voor de mannen van de werkgroep. Dat was niet altijd even makkelijk. Ab zegt: “We willen voldoen aan een bepaalde kwaliteitsnorm. Ik realiseer mij dat het best lastig is voor de ontvanger.

 

De mannen zijn de kritische blik van Ab wel dankbaar. “Het heeft geholpen om de juiste lijn in het plan te vinden”, aldus Marco en Marcel. Ook de toevoeging van Arjan Veenstra in de eindfase van het proces speelde een belangrijke rol. Marco vertelt: "Alle puzzelstukjes vielen toen in elkaar". Volgens Ab moet het ook niet een makkelijk process zijn: “Als het heel makkelijk zou zijn dan zou ‘FC Bal Op Het Dak’ het ook krijgen.” ”

Bron VEV '67