· 

Topic: Woedeaanvallen in voetbalteam 9-jarigen

Mijn zoon van 9 zit sinds kort op voetbal. In zijn team zitten een aantal jongetjes die regelmatig een woede-aanval krijgen. Ook middenin een wedstrijd, waarna ze het veld verlaten en niet meer willen terugkeren. Gisteren kreeg een jongen een woedeaanval tijdens de training en trapte uit nijd keihard een bal in mijn zoon zijn buik. Mijn zoon had niets te maken met de reden waarom die jongen boos werd, maar was wel de gelukkige die werd getroffen. De bal kwam zo hard aan dat hij niet meer kon ademen en de trainer hem moest helpen weer lucht in zijn longen te krijgen. De betreffende jongen heeft niet eens zijn excuses aangeboden.

 

Ik heb de neiging de ouders van dit mannetje hierop aan te spreken, of het in de groepsapp aan de kaak te stellen. Ik moet er in ieder geval iets mee, want ik vind dit gedrag niet oké. Als ze (deze voetbalclub/deze ouders) dit wél oké vinden wordt het tijd naar een club over te stappen waar een andere moraal heerst.

 

Ik ben nog zoekende wat wijsheid is. Daarom ben ik benieuwd wie er een soortgelijke ervaring heeft, en hoe je daarmee bent omgegaan.