'Fluisterjuichen' ook bij de amateurs; omvangrijke coronaprotocollen van de KNVB

Het amateurvoetbal start 'gewoon' weer eind augustus en publiek is toegestaan. Goed nieuws voor clubs en supporters, maar de coronaprotocollen van de KNVB zijn omvangrijk.

 

Fluisterjuichen - een aan elkaar gekoppeld woord van twee tegenstrijdige werkwoorden - werd binnen no time een begrip op de Nederlandse sportvelden en zal kanshebber zijn voor Woord van het Jaar. Onderdeel moet het fluisterjuichen worden van het 'nieuwe normaal' waar het kabinet naar streeft, maar in werkelijkheid zal het op de sportvelden niet zo gaan. Zo heeft ook Jan van Arckel-trainer Marco van Loon aan den lijve ondervonden tijdens de vriendschappelijke wedstrijd van zijn ploeg tegen NOAD'32. ,,Het is niet zo dat mijn spelers bij een voorzet denken: ik kan maar beter minder koppen nu", zegt Van Loon met een lach.

 

Bij het Udenhoutse SVSSS zijn er nog geen wedstrijden gespeeld. Maar aanpassingen op het complex zijn er zeker. ,,We hebben looplijnen langs het veld in de kantine. De toegangspoort is alleen open in de minuten dat nieuwe mensen het sportpark mogen betreden. Ook hebben we vijf à zes coronahandhavers, maar veel hebben ze nog niet te doen gehad. Mensen houden zich uit zichzelf aan de regels", zegt SVSSS-voorzitter Ben Weijters.

 

Lees verder in Brabants Dagblad