De Treffers en sv Grol krijgen waarschuwing door ovetreden Corona regels

Op maandag, 27 juli heeft De Treffers een waarschuwing gekregen van de Veiligheidsregio, omdat de noodverordening, die geldt in verband met het coronavirus zou zijn overtreden tijdens de oefenwedstrijd tegen De Graafschap. Om te voorkomen, dat deze waarschuwing bij een volgende overtreding leidt tot een forse boete of zelfs sluiting van het sportpark, heeft het bestuur besloten om tijdens de wedstrijd tegen TOP Oss op dinsdagavond een aantal maatregelen te treffen:

 

Kantine en terras zijn de gehele avond gesloten (géén consumpties)

In- en uitgang van het sportpark worden van elkaar gescheiden

Bezoekers kunnen met de klok méé een plek zoeken rondom het veld (éénrichtingsverkeer)

Extra coronacoördinatoren worden ingezet om iedereen te wijzen op de verplichting om onderling 1,5 meter afstand te houden

Bezoekers, die minder valide zijn, kunnen gebruik maken van daartoe aangewezen plekken

Het bestuur realiseert zich, dat dit ingrijpende maatregelen zijn: voor leden én voor vereniging.

Op korte termijn ziet het ook door omstandigheden geen mogelijkheid om tot een meer uitgewerkt veiligheidsplan te komen.

Bron De Treffers

 

Eerder ontving Sportclub Grol een officiële waarschuwing voor het overtreden van de noodverordening. De tweedeklasser uit Groenlo liet bij de oefenwedstrijd tegen Silvolde veel meer mensen toe dan acceptabel was: ruim 600 in plaats van 250. Toen het begon te regenen zat bovendien de tribune propvol.