Reeds ca. 100 wedstrijden in amateurvoetbal afgelast door corona

In het nieuwe voetbalseizoen zijn al 100 wedstrijden van de eerste elftallen van amateurclubs afgelast. Dat komt vooral door corona-uitbraken onder spelers van de clubs, waardoor hun elftallen niet in actie konden komen. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij voetbalbond KNVB.

Wekelijks spelen zo’n 2500 eerste elftallen een wedstrijd tegen elkaar en het nieuwe seizoen is in het amateurvoetbal nu zo’n vier weken onderweg. Totaal zijn er ca. 30.000 wedstrijden per weekend. Wellicht komen te veel spelers ban een eerste team in kantakt met andere leeftijdsgenoten tijdens bijeenkomsten, feestjes etc. Een mooi voorbeeld hiervan was bij een voetbalvereniging in Dokkum.

Hoewel Nederland nog aan het begin lijkt te staan van een tweede coronagolf en de weersomstandigheden er vanaf nu ook niet beter op worden, maakt de KNVB zich nog geen zorgen over het uitspelen van de competities.