Haal je spelregelbewijs. Er zijn spelers die niet meer mogen voetballen....

Spelers en speelsters uit 2003 hadden tot 1 september 2020 de tijd om het spelregelbewijs te halen. Ze krijgen nu een waarschuwing wanneer zij spelen zonder Spelregelbewijs, terwijl ze dat wel hadden moeten hebben. De waarschuwing is in de vorm van een overtreding. Bij de zevende overtreding volgt er een straf. Spelers en speelsters met een waarschuwingstekst in het mDWF mogen nog wel wedstrijden spelen.

 

 

Een spelregelbewijs maakt spelers en speelsters van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft meer inzicht in - én begrip voor - beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast zorgt kennis van de regels voor sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

Bron KNVB.nl