· 

Red het verenigingsleven, voordat het te laat is

De coronacrisis zet verenigingen en daarmee de sociale infrastructuur van ons land onder druk. Onvermijdbaar op korte termijn, maar met de juiste inzet hoeft dit niet te leiden tot permanente schade, schrijven Rabo-economen Sjoerd Hardeman, Carlijn Prins en Nic Vrieselaar in deze gastcolumn.

 

Coronacrisis bedreiging voor verenigingsleven

 

Niet voor niets geeft bijna driekwart van de Nederlanders dan ook aan dat verenigingen een belangrijke sociale functie vervullen binnen de Nederlandse samenleving: Nederlanders die betrokken zijn bij verenigingen beschikken over een uitgebreidere vriendenkring dan Nederlanders die dat niet zijn.

 

Dat de coronacrisis haar sporen nalaat binnen het verenigingsleven zal niemand verassen. Twee derde van de Nederlanders die betrokken is bij een vereniging kwam in de lockdown minder vaak op 'de club' dan normaal. Lees verder bij RTL Nieuws