Sportseizoen lijkt voorbij, verenigingen vrezen ledenverlies en financiële schade

Nu alle sportparken er dit weekend door corona opnieuw verlaten bij lagen, wordt de kans steeds kleiner dat de 4,5 miljoen amateursporters en hun 25.000 clubs het seizoen nog af kunnen maken. Sportbonden als KNVB en Nevobo kijken wat er te redden valt. Clubs vrezen ledenverlies en financiële schase.

 

 

Officieel kijken de bondsbestuurders het allemaal nog even aan. Dat coronaminister Hugo de Jonge dinsdag enkel de verwachting uitsprak dat de gedeeltelijke lockdown 'in ieder geval nog tot in december zal duren', biedt optimisten een sprankje hoop. ,,Wij wachten de persconferentie van het kabinet van volgende week af alvorens beslissingen te nemen'', klinkt het bij hockeybond KNHB en voetbalbond KNVB. Lees verder in het AD