· 

Column Marcel Wagenhuis: mijn voorstel aan Diederik Gommers, lid van het OMT

Geen voetbal, geen wedstrijden, geen strijd, geen uitdaging, met de ziel onder je voetbalarm....Dit trekt een grote wisselwerking op de maatschappij. Hoe lang nog denk ik nog als ik velen spreek,  de kinderen, spelers, speelsters zijn er zo aan toe.

Elke week die wedstrijden..."ik doe nu echt een "moord" voor een nipt verlies hoor je ze denken, als we de wedstrijd maar hebben gespeeld en van daaruit weer verder kunnen trainen".

 

Acties:

Iedereen komt met de mooiste bedoelingen, echt waar, van clubacties, tot geef een digitaal rondje van 20,-- voor je club, tot gewoon geld vragen aan de regering.....alles op alles wordt gedaan om de club, jouw club, te redden.

 

Maar....het gaat uiteindelijk om die wedstrijdspanning, het spel spelen, je tegenstander dronken pingelen. die mooie combinaties, die prachtige doelpunten....ja daar snakken we naar!

 

Diederik Gommers

Laatst kwam ik op Linkedin en zag een oproep op linkedin van onze Diederik, onze held met een oproep om toch uit die beklemmende lockdown te komen. Ik ging er even goed voor zitten want ik wilde meedenken, want ik had een op maat gesneden plan na volgende week dinsdag als die termijn van teams van 2 personen is afgelopen.

 

Kinderen kunnen voetballen tot en met 18 jaar. 

Op zaterdagochtend hebben we het minste last van ouders in de kantine, toch maar weer open doen en zorgen dat elke ouder 1,5 meter van de ander zit. Woon je in de grote stad is verplaatsen niet zo moeilijk, daar kun je alles met de fiets doen....dat moesten wij vroeger ook. Dus niet via de auto maar gezond op de fiets en ouders evt. op de E-Bike. 

 

Bij de ingang worden alle protocollen gehanteerd net zoals nu. Lekker voetballen, want kinderen onderling en dat heeft de training wel laten zien, gebeurt niet veel in de open lucht. Dus voetballen op de zaterdag en zondag kan zeker. Maar...de vriendenteams, de 3e helft teams, ook wel recreatieteams geheten bij de senioren alleen laten voetballen en de 3e helft is er voorlopig niet bij en mogen niet in de kantine komen zuipen.

Zelf meegemaakt dat als je er wat van zegt terwijl ze op en in elkaar zitten. Roepen ze terug,,,"ach joh neem er eentje en kom er gezellig bij zitten". 

Als we dit niet toestaan blijft er in de ochtend wat omzet over voor de club door de ouders, kinderen kunnen lekker ballen en de senioren even niet in de kantine. Probleem opgelost.

 

Fijne dag nog!