Zilveren UEFA Award voor trainerstool Rinus

Met gepaste trots delen we het nieuws dat de UEFA de zilveren prijs voor Best Grassroots Project 2020 heeft toegekend aan Rinus. Sinds we drie jaar geleden zijn begonnen met de online trainingstool voor beginnende en gevorderde trainers zijn er grote stappen gezet. Rinus heeft inmiddels zo’n 30.000 maandelijkse gebruikers.

 

Duizenden trainers staan wekelijks op de Nederlandse voetbalvelden om onze jeugd met niet aflatende inzet en enthousiasme te begeleiden. De KNVB doet er alles aan om die trainers zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarom zijn we drie jaar geleden begonnen met Rinus, de online tool waar alle trainers terecht kunnen voor oefenstof. Afgelopen week beloonde de UEFA Rinus met de zilveren medaille in de verkiezingen voor Best Grassroots Project 2020 in Europa, voor ons een stimulans om Rinus verder te ontwikkelen en te blijven zoeken naar nieuwe manieren om onze trainers te helpen. Een van die manieren is het nieuwe project Alle jeugdtrainers in de basis, waarvan onlangs de pilot van start is gegaan.

Bron KNVB