Seizoen sportclubs op de tocht

Het sportverenigingsleven wordt flink geraakt door de coronacrisis. De verlenging van de maatregelen tot in december maakt het voor 4,5 miljoen sportende Nederlanders en hun 25.000 clubs nagenoeg onmogelijk om het lopende seizoen af te maken. Verenigingen doen er ondertussen alles aan om grote financiële schade en ledenverlies te voorkomen.

 

 

“Mochten we in januari weer kunnen starten, dan is de kans groot dat we de competities kunnen uitspelen”, voorspelt Milly Verburg, bestuurslid van de Utrechtse voetbalvereniging Odin. “Dat gaat waarschijnlijk niet lukken als deze lockdown voor sportverenigingen langer duurt. Dan kan er dus niet meer om promotie en degradatie worden gespeeld. De meeste teams zijn echter zijn allang blij als ze op zaterdag weer een lekker potje kunnen voetballen.” Lees verder bij Stadsblad Utrecht