· 

®Amsterdamse Meisjes Voetbal Academie bij sv Ouderkerk

Doelstelling is met de talentvolle meiden te trainen, te spelen en toernooien te spelen wat hun ontwikkeling ten goede komt. Ook zijn van deze groep al 3 meisjes uitgenodigd bij 2 BVO’s. Een stageplek, zodat zij de kans krijgen hun droom te kunnen waarmaken en naar een hoger niveau te tillen.

 

AMVA staat voor Amsterdamse Meisjes Voetbal Academie. Ontstaan uit de Meisjes Talenten Trainingen en VT Meiden Voetbal Academie in Zuid-Holland. Sinds ons gesprek met de hoofdtrainer van een Betaald Voetbal Organisatie (BVO) Vrouwen, mogen en willen wij graag talentvolle meiden stage laten lopen bij deze club. Inmiddels zijn er 2 BVO’s bij gekomen die ook belangstelling hebben in deze talenten. Zelfs als Amsterdamse organisatie, zijn BVO’s buiten deze regio ook geïnteresseerd.

 

Dit moet bij sv Ouderkerk toch ook kunnen met trainers die al gediplomeerd zijn en wellicht ook hogere stappen willen maken met hun teams?

 

In het begin van het seizoen kwam Marcel op het idee om meer aan scouting te doen, zowel in Nederland als in Duitsland en België. Dit heeft hij met oud profvoetballer Remco Boere opgezet, die Marcel leerde kennen tijdens een trainingsstage in Griekenland. Hoewel Remco in Zweden woont hebben zij altijd contact gehouden en samen organiseren zij scoutingsdagen.

 

Het loopt al erg goed en de inschrijvingen voor de scoutdagen lopen snel vol met getalenteerde voetbalsters. Een aantal van deze meiden werden als snel uitgekozen om stage te lopen bij een paar BVO’s die aangegeven hebben deze graag te willen ontvangen. Een erg goede start! Stel nou dat Marcel die meiden naar de AMVA kan halen voor extra training? En dat is gelukt en nu staat er een team van 19-20 speelsters en van dit team wordt een sterker team gemaakt. Daarnaast is Marcel begonnen met interne scouting en daar vielen een paar meiden op bij o.a. sv Ouderkerk, Mia en Estella. En toen begon het echt vorm te krijgen en kwamen er meer meiden uit de regio Groot Amsterdam, die goed kunnen voetballen en kansen zien om beter te worden. Marcel dacht verder en wilde dit combineren met sv Ouderkerk en heeft hij contact gezocht met Sascha, Rob en Ron. “Bij Ron zag ik de meiden als 17 jarigen meetrainen bij de JO19 zondag en zag deze meiden echt vooruit gaan. Handelingssnelheid werd hoger en ook de weerstand.” Tevens zag en hoorde Marcel dat een paar meiden van andere clubs in de regio die zich hadden gemeld, het niet meer zo naar hun zin hadden bij hun huidige clubs, omdat ze niet in aanmerking kwamen bij de jongens te voetballen, omdat het beleid dit niet mogelijk maakte. Bij sv Ouderkerk kan dat wél en dat heeft de deur open gezet om met hun te motiveren om bij sv Ouderkerk te komen voetballen, met een extra training bij de AMVA. De AMVA traint talentvolle meiden tot een nog betere voetbalster met een kans bij een BVO. Daarom zien we een samenwerking waarbij sv Ouderkerk ons kan faciliteren en we de middelen hebben om meiden een hoger podium kunnen bieden. Uiteindelijk zijn we gebaat bij een goede 1e Vrouwenelftal, dominant in de regio Amstelland en op hoger niveau voor meer meiden. Daarnaast is de centrale ligging van sv Ouderkerk een pluspunt en dus goed bereikbaar vanuit de regio en ver daarbuiten.

 

Na een recent bezoek van Marcel aan vv Alkmaar werd hij nog overtuigender en mogen meisjes hun droom waarmaken en kan er in de regio Groot Amsterdam naar talent gekeken worden, scouten en in verbinding brengen met o.a. vv Alkmaar en ook een podium bieden bij AMVA en sv Ouderkerk. Hoe mooi is de combinatie? Inmiddels heeft de AMVA een sponsor kunnen binnen halen voor de tenues en sweaters:  ELITE NETWORKS BV

En is er een mooi logo ontworpen voor het AMVA-team. Lets go!