Ook de kleine clubs hebben een idee: vv Opperdoes: 'Tikkie terug' aan corona

Voetbalvereniging VV Opperdoes kwam met de actie 'Geef corona een Tikkie terug'. Via hun sociale mediakanalen en website kon je via een Tikkie doneren en dat leverde tot nu toe 2.500 euro op. "Wij staan voor een grote uitdaging", zegt voorzitter John van Dijk. "Wij zijn maar een kleine club en hebben jaarlijks een stratentoernooi, daar is het hele dorp bij. Een derde van de kantine-omzet komt daar vandaan, in dat weekend. Het is voor ons ook een belangrijk moment om leden te binden, maar dit jaar kon het niet doorgaan."

 

Als het toernooi volgend jaar niet doorgaat, is dat volgens Van Dijk 'een redelijke doodsteek'. De club heeft 170 leden, maar sinds de corona-uitbraak zijn zo'n twintig leden vertrokken. Terwijl de club juist voor ogen heeft om meer mensen uit het dorp te betrekken dan alleen de sportievelingen.

"In de afgelopen periode hebben we alle kinderen uit Opperdoes en hun ouders aangeschreven om bij ons te komen voetballen", aldus Peter. "Daar hebben een al aantal mensen op gereageerd en zich aangemeld. We hopen dat er in de komende periode meer aanmeldingen komen." Lees verder bij NH NIeuws