'LAAT ONS NIET LANGER STILSTAAN, BEWEGEN IS GEZOND'

De KNVB heeft maandagochtend namens de 3.000 amateurvoetbalverenigingen in Nederland met circa duizend verschillende voetbalshirts het woord ‘STIL’ op het Malieveld in Den Haag gelegd. De voetbalbond vraagt hiermee aandacht van de overheid voor het amateurvoetbal dat vanwege de coronamaatregelen sinds 13 oktober stilligt.

 

"Ruim 600.000 volwassen amateurvoetballers staan stil. Zij zitten al maandenlang thuis terwijl sporten en bewegen juist zo hard nodig zijn voor hun gezondheid en weerstand. Een teamsport is een effectief middel in de strijd tegen maatschappelijke problemen zoals bewegingsarmoede, overgewicht en eenzaamheid. Veldvoetbal is veilig in de buitenlucht, maar dit mag slechts in groepjes van vier of eerder zelfs twee. Dat is voor een team nauwelijks te doen, laat staan week in week uit vol te houden. Jeugdteams mogen binnen de eigen vereniging trainingspotjes spelen maar raken dit na twee maanden ook wel beu. Dat blijft niet zonder gevolgen. Veel Nederlanders zijn vanwege de coronamaatregelen minder gaan sporten of hier zelfs helemaal mee gestopt, blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van NOC*NSF", aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB. Lees verder op KNVB.nl