Nieuwe initiatieven: Wintergames Ermelo

Interactie Sportbedrijf Ermelo organiseer 15 en 16 januari de eerste wintergames van Ermelo, met als doel extra sport- en spelactiviteiten te verzorgen en jongeren te motiveren in beweging te komen. Wintergames is een initiatief van en wordt gefinancierd door de Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland.

 

Interactie komt in actie voor de jeugd in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar.

Ze organiseren op zaterdag 16 januari en zondag 17 januari diverse clinics zoals archery tag, geo caching, dans, boogschieten, bubbel voetbal en nog meer. De activiteiten staan in het teken van ontmoetingen, ontspannen, bewegen, plezier maken en veel positiviteit. Dankzij de wintergames hebben jongeren eindelijk weer iets om echt naar uit te kijken.

Jongeren hebben iets nodig om naar uit te kijken in de corona wintermaanden Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Uit onderzoek blijkt dat jongeren tijdens deze coronapandemie minder zijn gaan bewegen, 4 op de 5 beweegt zelfs te weinig. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen en zelfs somber voelt. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze positiever de donkere (corona) wintermaanden door komen. Zie ook de site van Interactie Ermelo