Nieuwe kantine VV Peize wordt ‘sporthuis’ voor hele dorp

VV Peize-voorzitter Harm Jan Danker mag opgelucht ademhalen. Er ligt een ontwerp voor een nieuw onderkomen van ‘zijn’ voetbalvereniging. Vandaag presenteerde de gemeente Noordenveld in Peize de plannen voor een zogeheten ‘sporthuis’. De accommodatie moet ruimte bieden aan de voetbalvereniging, de buitenschoolse opvang en Peize in Beweging. “Maar ook de zaalsportteams kunnen straks gebruikmaken van het gebouw”, zegt Danker.

 

De voetbalvereniging in Peize is al jaren toe aan een nieuw onderkomen. De kleedkamers zijn zwaar verouderd en ook de bestuurskamer heeft zijn beste tijd gehad. Voorzitter Danker gaf eerder zelfs aan soms met het schaamrood op zijn kaken bestuursleden van andere verenigingen te ontvangen.

 

Maar dat is binnenkort dus voorbij. Het oude gebouw gaat tegen de vlakte, het nieuwe gebouw verrijst tegen de sporthal aan. Het kenmerkende talud van de vereniging moet verder wijken voor het sporthuis. Bron rtvzulthe