Zou het tijd worden? Dit overweegt het kabinet: meer sport voor jongeren

Momenteel zijn slechts kinderen tot en met 17 jaar en topsporters uitgezonderd van de coronaregel die stelt dat sport buiten slechts met maximaal twee personen mag plaatsvinden en op 1,5 meter afstand. Kinderen mogen buiten wel sporten in teamverband, als ze maar geen wedstrijden tegen teams van andere clubs spelen.

 

Volgens de ingewijden wil het kabinet de sportregels meer gelijk trekken met andere activiteiten voor jongeren en jongvolwassenen. Zo kunnen jongvolwassenen tot 27 jaar in sporthallen, wijkcentra en evenementenhallen terecht als ontmoetingsplek voor sociale activiteiten en voor ondersteuning van jongerenwerkers of coaches.

 

De noodzaak wordt gevoeld om meer te doen om jongeren uit hun isolement te halen, maar tegelijk vreest het kabinet dat bij meer contactmomenten tussen jongeren het virus weer vaker zal overspringen.   Bron AD.nl