Corona als les voor de sportouder: de kinderen redden het prima zonder commentaar van de zijlijn

Laatst was er een vader die een keukentrap had meegenomen om vanaf de parkeerplaats, over de heg heen, toch een glimp te kunnen opvangen van zijn sportende kind. Orthopedagoog en sportpsycholoog Daniëlle van der Klein-Driesen vertelt het met verbazing in haar stem. “Het toont de grote betrokkenheid van ouders, maar ook hoe ze daarin af en toe doorschieten.”

 

Corona heeft voor een bijzondere ­situatie gezorgd. Voor het eerst mag er geen familie langs de zijlijn staan tijdens trainingen en oefenwedstrijden van de jeugd. Van der Klein was benieuwd wat de fysieke afwezigheid van ouders met kinderen doet. Met haar team van Flow Mentale Training en de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft zij daarom een lockdownmeting uitgevoerd: 229 kinderen in de leeftijd van negen tot twaalf jaar hebben een vragenlijst ingevuld. Ze zitten op hockey, voetbal of atletiek, breedte- en topsport.

Lees verder op de site van Dagblad Trouw