KNVB JEUGDRAAD: 'LAAT ONS WEER WEDSTRIJDEN IN DE BUURT SPELEN!'

Jeugdteams kunnen prima veilig in de buitenlucht wedstrijden spelen zolang de clubs zich op fietsafstand van elkaar bevinden. De reisbewegingen blijven dan minimaal, maar hiermee komt wel een eind aan de sleur waarin kinderen tot en met 17 jaar al maandenlang alleen op de eigen club onderling trainingspartijtjes mogen spelen vanwege de coronamaatregelen. Dit en meer gaan de leden van de KNVB Jeugdraad vanavond in het Jongeren Voetbaldebat voorleggen aan politici van de SP, GroenLinks, PvdA, VVD, D66 en CDA.

 

Het aantal sportende kinderen is gedurende de coronatijd naar een historisch dieptepunt gedaald, terwijl sporten juist zo belangrijk voor hen is. Juist nu. Sporten heeft namelijk een positieve invloed op de fysieke en mentale weerstand en op gezondheidsproblemen zoals overgewicht. De KNVB Jeugdraad zal behalve de oproep om weer wedstrijden te mogen spelen ook andere stellingen poneren en vragen stellen over bijvoorbeeld het sportieve gedrag van de bevraagde politici. Het belang van de sport in de samenleving staat centraal in het Jongeren Voetbaldebat. 

Lees verder bij KNVB