Geen coronabesmettingen bij Fieldlab-wedstrijd Almere

Tijdens de zogeheten Fieldlab-wedstrijd tussen Almere City en SC Cambuur is volgens Fieldlab niemand besmet geraakt met corona. De topper in de Keuken Kampioen Divisie werd met (een beperkt aantal) toeschouwers gespeeld, als onderdeel van een onderzoek naar hoe er in tijden van corona veilig evenementen kunnen worden georganiseerd. Er kwamen 1351 supporters op de wedstrijd af.

 

Nadat bezoekers voor binnenkomst in het stadion al werden getest, was de bedoeling dat zij zich vijf dagen na de wedstrijd opnieuw zouden laten testen. 82% deed dat ook, waarvan één persoon positief testte. Uit bron- en contactonderzoek bleek echter dat deze persoon niet tijdens de wedstrijd, maar in de privéomgeving besmet was geraakt

 

Lees verder bij Voetbalprimeur