Het werd tijd: Oud-Leeuwin Van der Laan gaat Tweede Kamer in

Oud-voetbalinternational Jeanet van der Laan (41) gaat voor D66 de Tweede Kamer in. Haar belangrijkste doel: Den Haag overtuigen van het belang van sport en bewegen.

 

Op 15-jarige leeftijd promoveerde Jeanet van der Laan met haar jongensteam van FC Lisse naar een landelijke divisie. Als meisje mocht ze van de KNVB op dat niveau niet voetballen. Dat pikte Van der Laan niet. Ze ging de barricade op en met succes: ze mocht in haar team blijven spelen, en in het verlengde daarvan ging de regel voor alle meisjes van tafel.

 

Was daar voor het eerst de politicus zichtbaar? ,,Zeker. Ik kon op dat moment nog niet goed benoemen wat daar aan de hand was. Maar ik voelde wel dat het niet klopte, dat er geen sprake was van gelijkwaardigheid. Dat heeft wel iets ontketend bij me.” Lees verder bij AD.nl