Leeftijdsgrens voor eerste contract is verlaagd naar 15 jaar

Getalenteerde spelers mochten tot nu toe pas op hun zestiende verjaardag hun eerste profcontract tekenen, maar dat is inmiddels verlaagd naar vijftien jaar. Zaakwaarnemers mogen spelers, vanaf het moment dat die nieuwe regel ingaat, al op de leeftijd van veertien jaar en zes maanden benaderen om deel uit te gaan maken van hun spelersbestand. Dat is een jaar eerder dan nu het geval is.

 

SC Heerenveen haalt met 15-jarige Tygo Land jongste speler ooit aan

De 15-jarige Tygo heeft vrijdag een profcontract  getekend bij SC Heerenveen.

 

De bedoeling van de Nederlandse BVO's is om zo de talenten eerder te kunnen binden en uit de handen van vermogende buitenlandse clubs te houden. Of anders een hoger transferbedrag te kunnen vragen voor de jeugdspelers, zo meldt Voetbal International. Het zou dan wel gaan om kleine contracten waardoor ouders duidelijk wordt gemaakt dan hun kind gewaardeerd wordt door de club. De arbeidstijdenwet zorgt er voor dat een kind van vijftien maar vijf dagen per week mag werken en dan in totaal twaalf uur. Bij de volgende vergadering van het bondsbestuur, waarvan de datum nog niet bekend is, zal de nieuwe leeftijdsgrens officieel bekrachtigd worden. Bron FR12.nl