· 

FLETCHER FOOTBALL TEKENT OVEREENKOMST STADION DE WAGENINGSE BERG

STICHTING FUTURE CENTER WAGENINGEN, BOEi EN FLETCHER FOOTBALL WERKEN SAMEN AAN DE TOEKOMST

 

WAGENINGEN – Fletcher Football, onderdeel van Fletcher Hotels, heeft met stichting Future Center Wageningen en BOEi op dinsdag 20 april 2021 een overeenkomst getekend van 10 jaar voor het gebruik van het voetbalveld in stadion ‘De Wageningse Berg’. Fletcher Football en de andere partijen verheugen zich erop om de vruchtbare samenwerking van de afgelopen jaren voort te kunnen zetten de komende 10 jaar.

 

De Wageningse Berg

De getekende overeenkomst bevestigd dat Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg de exploitatie van het hoofdveld van voormalig FC Wageningen op zich neemt en hierdoor exclusief gebruik kan maken van het veld.

 

Stadion De Wageningse Berg is een historische voetbaltempel waar, van 1911 tot het faillissement in 1992, geschiedenis is geschreven en waar vele mooie overwinningen zijn gevierd. Nog dagelijks proef je hier de sfeer van toen. Oud-spelers, fans en vrijwilligers komen hier nog wekelijks oude verhalen ophalen en dragen zorg voor het onderhoud aan het stadion.

 

Voortzetting samenwerking

Door de verlenging van de samenwerkingen kan Fletcher Football deze prachtige locatie blijven aanbieden aan voetbalteams voor o.a. een trainingskamp ter voorbereiding op een nieuw seizoen of een belangrijke wedstrijd. De locatie is een perfecte combinatie met het hotel dat 75 meter verderop ligt. “Wij zijn als Fletcher Football erg blij met deze samenwerking en vooral ook enorm trots dat we samen met stichting Future Center Wageningen, BOEi en alle vrijwilligers de nostalgie van het voormalig FC Wageningen levend kunnen houden. Daarnaast zijn we vereerd dat we kunnen bijdragen aan het behoud van een iconische voetballocatie, welke je niet veel meer ziet in Nederland.” vertelt Harm Beumer – Manager Fletcher Football.

 

BOEi sluit zich hierbij aan: “Dit stadion is de schouwburg van de gewone Wageninger geweest; hier werden successen beleefd en grote teams van de mat gespeeld door semi-profs die gewoon overdag werkten en ’s avonds en in het weekend voetbalden. Twee keer werd de KNVB-beker gewonnen en op het hoogtepunt zaten er 20.000 toeschouwers uit de hele regio in de ‘onneembare vesting’” aldus Arno Boon – Directeur BOEi.

 

BOEi is een organisatie die in heel Nederland erfgoed aankoopt, restaureert en een nieuwe bestemming geeft. De naburige watertoren komt later dit jaar in eigendom. Voor meer informatie: www.boei.nl

 

“Sinds 2003 zijn we samen met de Vereniging Behoud Stadion de Wageningse Berg bezig met het behoud en dat is flink duwen en trekken geweest; gebruik is de beste manier van behoud. De afgelopen jaren hebben onder andere de profvoetbalclubs OH Leuven, De Graafschap, Kiel Holstein, Preussen Münster, Al Jazira en Osasuna al gebruik gemaakt van de faciliteiten van De Wageningse Berg. Maar ook amateur voetbalclubs zoals SV Kampong en ’s Graveland hebben de weg naar deze locatie weten te vinden. Daarmee blijft het een plek van bewegen, sport en gezondheid en dat midden in een prachtige natuurlijke omgeving” vertelt Marc van den Berg – bestuurslid st. FC Wageningen.

Voor meer informatie: www.futurecenter-wageningen.nl en www.stadiondewageningseberg.wordpress.com

 

Fletcher Football

 

Fletcher Football is een onderdeel van Fletcher Hotels en is gespecialiseerd in het verzorgen van trainingskampen en sportmaaltijden voor professionele voetbalteams. Fletcher Football beschikt over meer dan 25 gespecialiseerde sporthotels met eigen voetbalvelden, maaltijd- en meeting ruimtes en biedt hiermee uitstekende mogelijkheden om in beslotenheid met het team te trainen, te eten en besprekingen te houden. Fletcher Football ontvangt al jaren vele bekende binnen- en buitenlandse voetbalclubs en heeft veel ervaring op het gebied van sportmaaltijden, sportvoeding en sportdrank.

 

Bekijk ook www.fletcherfootball.nl