Opleiding niet voor de buren. Spelers DVS’33 O23 komend seizoen onder contract

Vanaf het seizoen 2021/2022 staat de selectie van DVS’33 Ermelo O23 officieel onder contract. Op initiatief van Edmund Mijnheer, verantwoordelijk voor het samenstellen van de A-selectie, is de samenwerking gezocht met de Technische Commissie Opleiding, en zijn inmiddels de eerste jeugdcontracten door spelers getekend.

 

Door het almaar stijgende niveau van de A-selectie wordt het voor jonge talentvolle spelers steeds lastiger om de stap te zetten vanuit O19 of vanuit het tweede elftal naar de A-selectie. Met de komst van Jong DVS dit seizoen is er de mogelijkheid gekomen om talentvolle spelers op een goed niveau met sterke tegenstanders wekelijks in actie te zien. Helaas hebben alle corona-maatregelen roet in het eten gegooid, maar zijn beide technische commissies wel enthousiast aan het werk gegaan om te kijken wat er nodig is om jonge talentvolle voetballers klaar te stomen voor de A-selectie.

 

Dit heeft geresulteerd in een samenwerkingsovereenkomst tussen de TC en de TCO (verantwoordelijk voor Jong DVS) die breed gedragen is binnen heel DVS’33 Ermelo. In de overeenkomst is afgesproken dat alle selectiespelers van Jong DVS een zogenaamd jeugdcontract krijgen voor de looptijd van 2 jaar. In die periode krijgen zij de tijd om zich te ontwikkelen om uiteindelijk mogelijk de stap naar de A-selectie te zetten. Zo worden er wekelijks twee trainings-plekken gereserveerd bij de A-selectie voor talenten die bij toerbeurt dus kunnen ruiken aan het grote werk en meetrainen op het hoogste niveau.

Bron DVS '33 Ermelo en kun je verder lezen