UEFA zegt 24 miljoen toe aan vrouwenvoetbal via Champions League

De UEFA heeft toegezegd volgend seizoen 24 miljoen euro te verdelen onder voetbalclubs voor vrouwen in heel Europa, dankzij een nieuwe formule voor de Champions League.

 

Het nieuwe format van de competitie kent een groepsfase met zestien teams. Net als bij de mannen zijn er sponsoren voor het hele evenement, zodat clubs niet afzonderlijk verbintenissen voor een wedstrijd met geldschieters kunnen afsluiten.

 

Belangen sport

 

Het te verdelen bedrag is ruim vier keer zo hoog als het huidige. De UEFA zei dat 23 procent daarvan naar niet-deelnemende clubs in de beste nationale competities van Europa gaat in de vorm van solidariteitsbetalingen. "We laten hiermee zien hoe we de belangen van de sport op de lange termijn behartigen", zei Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA. Lees verder bij RTL Nieuws