· 

Vrouwenvoetbal: FC RDC en Sportclub Deventer intensiveren de samenwerking

De Deventer voetbalclubs FC RDC en Sportclub Deventer gaan hun samenwerking op het gebied van het meiden- en vrouwenvoetbal intensiveren. Beide clubs hebben afzonderlijk te weinig speelsters om alle teams in verschillende leeftijdsgroepen te vullen. Enkele jaren geleden besloten beide voetbalclubs om samen te werken door teams te vormen van speelsters van beide verenigingen. Die samenwerking verloopt al een paar jaar naar tevredenheid. Vandaar dat gekozen wordt voor een volgende stap. Want beide verenigingen hebben de ambitie om een stevig meiden- en vrouwenvoetbal-bolwerk in Deventer Noord te creëren.

 

Beide verenigingen richten een zogenaamde SVO (Samenwerkende Vrouwen Opleiding) op. Formeel is het geen nieuwe vereniging, maar in de praktijk lijkt het er wel op. Een eigen tenue, een eigen naam, een eigen organisatie. De teams voetballen en trainen half op het ene sportpark, half op het andere.    

Donderdag 29 april hebben beide verengingen het voorstel tot oprichting van een SVO voorgelegd aan hun leden. De leden stemden in overgrote meerderheid voor het voorstel en zetten daarmee het eigen belang opzij in het belang van het meiden- en

vrouwenvoetbal.

Een moedige en krachtige stap.  

 

Binnenkort worden de nieuwe naam en het nieuwe tenue bekendgemaakt. De meiden hebben daar een beslissende stem in. Deze aanpak past bij een van de speerpunten van de SVO: de speelsters denken en praten mee! Op naar een mooie toekomst voor het meiden- en vrouwenvoetbal in Deventer Noord.

 

Bron RDC Deventer