CATEGORIE A MANNEN VANAF SEIZOEN 2021/’22 TOEGANKELIJK VOOR VROUWEN

Met ingang van het seizoen 2021/'22 is het voor vrouwen in het amateurvoetbal mogelijk om uit te komen in de categorie A bij de mannen meldt de KNVB op haar site. Hiermee creëert de KNVB voor vrouwen een nieuwe mogelijkheid om altijd een passende plek te vinden in het voetballandschap. Dat vrouwen voortaan ook in de A-categorie bij de mannen kunnen uitkomen, is een historisch moment voor het amateurvoetbal in Nederland én wereldwijd.

 

We zien op basis van de huidige tijdsgeest en recente onderzoeksresultaten geen reden meer om daaraan vast te houden en kiezen voor gelijkwaardigheid en diversiteit. We willen dat meiden en vrouwen op basis van hun kwaliteiten en eigen ambities een passende plek in het voetballandschap vinden.” LEES VERDER BIJ DE KNVB