WIJSTER EN PESSE TEKENEN SAMENWERKINGSCONTRACTEN VOOR JEUGDTEAMS: '

Links op de foto Arend Steenbergen, voorzitter sv Pesse   Rechts op de foto Eddy Kuijpers vv Wijster
Links op de foto Arend Steenbergen, voorzitter sv Pesse Rechts op de foto Eddy Kuijpers vv Wijster

EEN OPLOSSING VOOR DE LANGERE TERMIJN'

 

Wijster en Pesse gaan vanaf aankomend seizoen samenwerken met een aantal jeugdteams. De voetbalclubs tekenden gisteravond op Sportpark De Marke in Pesse de samenwerkingsovereenkomsten voor de JO-13, MO-15 en JO-17.

 

De intentie om samen te willen werken komt voort uit de terugloop van jeugdleden bij zowel Wijster als Pesse. Door de teams samen te voegen kunnen teams blijven bestaan en worden leden behouden. Beide clubs hebben de afgelopen tijd veel overleg gevoerd. "Ik ben er blij dat het nu rond is", zegt Eddy Kuipers, voorzitter van vv Wijster. "Daar ben ik het mee eens. Het is belangrijk dat deze stap is gezet", vult Arend Steenbergen, voorzitter van sv Pesse aan.

 

Langere termijn "De bedoeling van deze overeenkomsten is om ook op langere termijn met de gehele jeugdafdelingen te gaan samenwerken", vervolgd Steenbergen. "Het dient daarnaast niet alleen om elkaar uit de brand te helpen, maar ook om het beste uit beide verenigingen te halen." Beide voorzitters zien de belangrijke stap meer dan zitten. "Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken", zegt Eddy Kuipers vastberaden. Steenbergen is het met Kuipers eens: "Volgens mij moet het wel goed komen", sluit hij nuchter af. Bron sv Pesse