Als ouders beginnen de zeiken....nou berg je dan maar

De rust was een klein jaar lang waarbij kinderen hun natuurlijke gedrag toonden en geen last hadden van invloeden van buitenaf.

En dat is dit weekend alweer gebeurd. We liepen over delen van verschillende velden en we hoorden ze alweer meecoachen, schelden op de scheids, de trainer die er van langs kreeg omdat haar kind te weinig speelminuten kreeg...

Een kind gaat echt beter voetballen zonder die meecoachende ouders en datzelfde kind wat zo goed was ging zich nu inhouden. Dat was iets wat ons gelijk opviel. Het zelf ontdekken, zelf keuzes maken werden door mama en papa voorgezegd.....angst om fouten te maken. Laat het nu eens over aan de trainers en coaches en ga zelf lekker koffie drinken in de kantine. Dat mag namelijk weer.

 

Afgelopen zondag scoutingsdag bij TVC Breda. Scouts van FC Dordrecht, FC Antwerp en Willem II. 2 spelers staan gepland voor de Voetbalschool van FC Dordrecht, 1 stage bij KV Mechelen en 3 speelsters stage bij Willem II en 1 speelster evt. naar Rijnvogels(Topklasse). Een speler uit Hasselt, een echt goede centrale verdediger, getipt bij KV Mechelen. We hebben vorige keer in Hattem scouts van Vitesse gehad. In Amsterdam, FC Utrecht en Gorssel sc Heerenveen en Twente/Heracles Academie. Wat je soms hoort van ouders....pffff... Zelfreflectie 0,00. Schelden als de beste en verwensen je het allerslechtste toe. Je moet gewoon eerlijk zijn en niet elk kind kan naar een BVO...Maar het reaslistische is er niet.

 

Het voetbal gaat naar knoppen door.....veel denken dat hun zoon BVO waardig zijn. Er zijn ook geen scouts....waar zijn ze dan? Die komen echt niet met een naamplaatje op....wees eerlijk en laat de kids gaan en leg geen druk op ze! Ouders die denken dat het een talentendag is waarbij kinderen trainen. Het is een scouting! Waarbij alleen wordt gekeken en geobserveerd. Waarbij scouts van clubs gaan kijken naar eventueel talent. Mischien voor een stage of nog een keer bij de club bekeken worden....