Zijn wij uitzondering met UEFA C? DE NIEUWE UEFA C LICENTIE GEEFT KWALIFICATIE AAN TRAINERS OP ALLE NIVEAUS in België

We kennen allemaal de verschillende UEFA licenties die bij het behalen van een trainersdiploma horen: UEFA C, UEFA B, UEFA A en UEFA Po Licence. Sinds dit jaar mag België ook de gloednieuwe UEFA C licentie aan hett lijstje UEFA B, UEFA A en UEFA Po Licence toevoegen.

 

UEFA inspireert en ondersteunt alle Europese voetbalfederaties met inhouden, methodieken, workshops, afspraken, … voor de organisatie van trainersopleidingen. En daar horen ook kwalificaties bij na het behalen van een trainersdiploma: de UEFA licentie met het alom gekende licentiekaartje. Een licentie is drie jaar geldig. Je licentie vernieuwen doe je door vóór de vervaldatum voldoende licentiepunten te verzamelen via bijkomende opleidingen en bijscholingen.

 

UEFA C LICENTIE MET LICENTIEKAART

Om het belang van goede trainers op alle niveaus te onderstrepen riep UEFA de UEFA C kwalificatie in het leven.

 

Opgeleide trainers zijn nu éénmaal betere trainers en blijven ook langer actief.

Bron Voetbal Vlaanderen