· 

NAC Breda te koop op overnameplatform Brookz

Amsterdam, 2 juli 2021 – De professionele voetbalclub NAC Breda wordt sinds vandaag te koop aangeboden op het overnameplatform Brookz. De huidige aandeelhouders willen hun volledige aandelenpakket (100%) verkopen.

 

NAC Breda is een professionele voetbalclub uit Brabant die de laatste seizoenen wisselend in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie actief is. De club was in 1921 landskampioen en won in 1973 de KNVB-beker. In 2000 werd de club kampioen van de toenmalige eerste divisie.

 

NAC staat sinds vorige week in de etalage. De huidige eigenaren wensen na een periode van aandeelhouderschap afstand te doen van hun aandelen. De club wordt in dit verkoopproces bijgestaan door het Rotterdamse advieskantoor Crossminds. Dit advieskantoor was in het seizoen 2013/2014 ook betrokken bij de toenmalige herstructurering van de aandeelhoudersstructuur van NAC Breda.

 

Volgens directeur Peter Rikhof van Brookz is het een unicum dat een professionele voetbalclub via een overnameplatform wordt aangeboden. Rikhof: ‘We hebben in het verleden weleens een Italiaans wijndomein, een bank of een safaripark op het platform gehad, maar dit is toch wel van een andere orde. We beschouwen het als een groot compliment dat Crossminds het Brookz-platform nu inschakelt om een geschikte koper voor NAC te vinden. ‘