Julia Kagie van ADO Vrouwen terug naar DUNO Mannen

Bron Foto DUNO
Bron Foto DUNO

Julia Kagie, vrouw bij de mannen, in diverse media.

 

In Julia Kagie (20) heeft de DUNO(mannen)selectie er een speelster bij die rechtstreeks uit het eerste elftal van ADO Den Haag vrouwen afkomstig is. Je zag haar allicht al bij de aanwinsten in de DUNO-selectie staan, zoals we die onlangs presenteerden. Kagie maakt bewust een bijzondere stap: van de vrouwen van de profclub naar de mannen van DUNO, om bij de selectie aan te sluiten. Dankzij nieuwe regelgeving kan dit ook.

 

In mei 2019 tekende Kagie een contract bij ADO Den Haag. Daarvoor speelde ze bij het Talententeam van Ajax. Eerder speelde ze al voor de beloften van ADO Den Haag en bij de dames van Die Haghe en SC Monster. Ze heeft er ook al de eerste interlands op zitten: Op 4 oktober 2017 speelde Kagie haar eerste wedstrijd voor Oranje O17. Op 9 november 2018 speelde Kagie haar eerste wedstrijd voor Oranje O19. Lees verder op de site van DUNO.