Steeds meer clubs stoppen met prestatievoetbal op de zondag. Een lijst

Het is een trend die je de laatste jaren door Nederland steeds meer ziet: clubs stoppen met het spelen van prestatievoetbal op zondag. Ook diverse regio's speelt dit. Onder andere XERXES/DZB stopt met het eerste elftal op zondag, het team zal in het seizoen 2021/2022 niet uitkomen in de zondag tweed klasse. De club wil zich volledig richten op het prestatievoetbal op zaterdag. Het zaterdagelftal dat hoger speelt dan het zondagteam.

De reden is o.a. financieel, te weinig toeschouwers en de zaterdag speelt al de jeugd en werkt door in de middag. Ook zijn er vele andere mogelijkheden dan alleen voetbal en moet je wat doen om je leden te binden.

 

De clubs sie de afgelopen periode hun zondat pprestatie eftal hebben teruggetrokken en naar de zaterdag zijn overgegaan:

  • vv Barneveld
  • Arsenal
  • Xerxes /DZB
  • Excelsior '20
  • IFC
  • WAVV
  • VC Vlissingen
  • Quick '20
  • MSC Meppel

 

Het is aan de leden:

Sportcombinatie Rheden neemt meer tijd voor een eventuele overgang van het 1e elftal naar de zaterdag. Dat is de uitkomst van de algemene ledenvergadering van maandag 29 maart jongstleden. Het was de eerste keer in de geschiedenis van de club dat de leden online vergaderden.