Waarom spelen talenten zo laag...was voor ons een vraag...

Afgelopen zondag een mooie scoutingsdag op locatie sc Stadspark in Groningen. Verscholen tussen de bomen in een prachtig groen park. Mooi ontvangst en fijne mensen.

In de ochtend zagen we veel spelers en speelsters op ons afkomen. Vooral parijvormen 4 tegen 4 en 8 tegen 8. Omdat de oudere groep in de ochtend uit best veel spelers bestonden deden we dit in toernooivorm. Uiteraard hebben we talenten gezien. Ook scouts van de Noordelijke BVO 's waren vertegenwoordigd en zagen ook talenten voorbij komen. Veel jongens maar ook meiden waren aanwezig. 

 

Middag

 

In de middag zagen we veel jongens in de Bovenbouw. Maar ook weer meiden. Gewoon goede voetballers. Waren qua coaching timide en moesten loskomen. Verschil met de Randstad en Noorden van Nederland zag je qua brutaliteit wel. De instelling was goed zelfs, maar de beleving, coaching is iets wat ons opviel. Ook bescheiden. Zo bescheiden dat een jongen uit Iritrea die zich niet bij de club kan verwoorden. Zijn voogd van Humanitas die ons van alles vertelde. Een enorm talent die bij GVAV speelt in een 2e team op laag  niveau. Te laag. We zeiden al die kunnen we wellicht verder helpen om bij de O23 van GVAV te spelen. Op divisieniveau, zijn niveau. Zijn voogd kan niet daarbij helpen en hij was de taal nog niet goed machtig. Dus gaan we vragen voor een interne stage voor hem.

 

Zo hadden we één van de beste jongens, spelend bij een kleine club in een 17.1, 1e klasse. Deze jongen was zo goed dat het ons verbaasde en minimaal divisie moet spelen. Ook een scout infomeerde naar hem. Dan de 2 zussen die bij ACV Assen spelen in het 2e. Daarvoor gaan we op zoek naar een mooie topklasser voor een stage. Ook deze meiden vielen ons op maar hoe kan het dat deze meiden in een 2e vrouwen team spelen. Ook dat wisten ze ons niet duidelijk te maken. 

We zien teveel spelers niet op eigen niveau spelen en dat geeft te denken hoe er bij clubs intern naar spelers wordt gekeken.