· 

Teveel talent gaat verloren...Wie wint daarbij?

Dan zit je vanuit Groningen terug te rijden naar Amsterdam en dan vraag je jezelf af hoe komt het nou toch dat al die spelers en speelsters zo laag voetballen. Maar ook spelers die zo hoog voetballen terwijl we denken hoe komt het dat dit kind in godsnaam in een 1e team speelt. Welke belangen zitten daarachter?

Dat heb je toch al geschreven zeggen ze dan? Ja een klein stukje maar nu valt het ons steeds meer op.

 

Het leuke is dat je met spelers in gesprek komt. Dat is een verademing. Waarom denk je dan? Heel simpel. We praten liever met dan over ze. wellicht doen ze dat minder bij de meeste clubs, maar de mazzel is dat we geen directe binding met ze hebben en best veel vragen kunnen stellen. En dan heb je het vooral bij jongens en meiden midden en bovenbouw.

 

PIJN

Het doet ons echt pijn als we horen..."weet je...de trainer wil mij persé in het team houden, maar ik wil graag op hoger niveau spelen...maar die trainer wil punten pakken en houdt mij dan vast". Daar gaat je ontwikkeling denken we dan. maar dat zeggen we ook. Wanneer gaan die trainers eens gewoon doen en kijken naar de ontwikkeling van spelers en speelsters.Maar ook...bepaalde mensen in de club zien het niet in je zitten en mag je in een 2e team ballen. Maar ook verhalen over de vader die zijn zoon traint en de voorkeur geeft aan zijn zoon, ook al kan hij er geen moer van...Zonde voor de ontwikkeling van een ander die wel graag wil maar niet kan. 

 

Bij meiden is het niet anders

Of bij de meiden....waarom speel je niet in een JO 15.1 of JO17.1 of een ander team. "mijn club neemt geen meiden aan voor de jongens bovenbouw, ga maar naar de meiden, daar komen ze nog tekort of speel in een lager jongensteam".Als we dan zeggen waarom blijf je daar dan? "Hoe pak je dat dan aan?" zeggen ze dan... Ga intern in overleg, praat met mensen binnen de club, vraag naar de reden en durf eens voor jezelf op te komen. Laat je tanden zien....kom je er helemaal niet meer uit? Zoek een andere club waar je wel gewaardeerd wordt. Wil je meer hierover weten? Jouw ervaring met ons delen? App maar naar 0641129929

 

Fijn Weekend

 

Marcel Wagenhuis