Geen voetbaltrainer beschikbaar...en nu?

Deze vraag werd ons(Voetbal Totaal)  gesteld. Maar weet iemand een oplossing?

 

Mijn zoon is dit seizoen, van 12.1, ingedeeld in een voetbalteam, jongens onder 13.1.

De vorige trainer is ermee gestopt, er is tot nu toe nog geen nieuwe trainer gevonden.

 

Vele overige teams gaan over 4 weken  trainen. Via de mail is er gevraagd of er iemand was die deze jongens trainen kon geven, blijkbaar is die er niet of mensen hebben hier vanwege werk geen tijd voor, ik weet het niet. Wijzelf als ouders hebben beiden geen sportieve achtergrond, kunnen dit ook niet. Na die  4 weken beginnen er oefenwedstrijden en de beker. Uiteraard zullen wij zorgen dat onze zoon op tijd is bij de desbetreffende club om aan de wedstrijd te beginnen. Nu is mijn vraag, de contributie wordt ingehouden vanaf eind augustus tot december en dan nog een keer van december tot juni. Niemand weet hoe het gaat lopen met trainingen van dit team, laat staan de wedstrijden.

Ik geef mijn kind op voor voetballes, maar er is geen trainer. Ik betaal wel, maar moet maar afwachten wat mijn kind geboden wordt. Ik vergelijk het maar even met mijn eigen muziek cursus...ik geef me op voor muziek les, maar er is geen leraar. er zal iemand moeten zijn die de lessen zelf geeft, er staan wel voorbeelden op youtube.... Is er iemand die weet hoe dit geregeld is? het kan toch niet zo zijn dat een dit team maar de volle pot betaalt en maar moet afwachten wanneer is iemand bereid wordt gevonden om de trainingen te geven...?

 

Een tendens die je steeds vaker ziet bij veel clubs...en nog immer staan er vacatures uit op diverse sites? Hoe kun je dit probleem oplossen?