Internationaal jeugdtoernooi U-15 bij VV Dongen op 21 augustus

Door Piet Scheepers

 

Twee jonge VV Dongen trainers, Luke van Overbeek (Zaterdag 1) en Jeffrey Weterings (JO15), staken de koppen bij elkaar met de gedachten: “Wat kunnen we samendoen, wat in de loop der jaren iets groots kan worden?” Natuurlijk was de achtergrond liggende gedachten iets met voetbal. Deze wens is uitgekomen. Zaterdag 21 augustus, als voorbereiding op de komende competitie, gaan tien verenigingen, inclusief VV Dongen, strijden om de WO Sport Events Dongen Cup. “Het zijn allemaal jeugdelftallen van Betaalde Voetbal Organisaties die deze dag op Sportpark De Biezen acteren,” vertelt het tweetal trots.

 

Waarom specifiek de jeugd rond 15 jaar? “Er is veel vraag naar toernooien in deze categorie,” vertelt Luke van Overbeek. Hij heeft ervaring met het organiseren van toernooien. Zijn marketingopleiding is daarbij een prima steun in de rug. Zeker op het internationaal niveau onder auspiciën van UEFA en FIFA.

 

Uit Nederland: FC Dordrecht, Go Ahead Eagles, FC Volendam, Helmond Sport en VV Dongen.

 

Uit België: KV Mechelen en Germinal Beerschot

 

Uit Duitsland: KFC Uerdingen 05

 

Uit Denemarken: FB Esbjerg en VK Vejle.

 

Zo organiseerde hij een U-15 toernooi in Rotterdam met o.a. Lees verder bij vv Dongen