NRC, scouten van voetbalsters...mijn mening en wat is die van jou?

Dat klopt wel. Ik ken haar goed. Niet ieder meisje wil bij de jongens. Die kun je niet dwingen. In de tijd als scout van de KNVB moesten we meiden scouten bij de jongens. Wij adviseerden dat ook. Zeker in de pupillen tijd. Maar daarna als meiden niet meer willen zullen ze een goede plek moeten krijgen bij de meiden. Bij de meeste academies zitten de betere en beste meiden bij elkaar omdat ze elkaar beter maken. Vaak bij clubs zie je maar één team per leeftijd waarbij de ene helft minder is of recreatief leuker vinden en de andere beter wil worden.

Wij willen de betere bij elkaar. Eén meisje bij ons gaat bij jongens spelen maar blijft bij ons omdat ze onderling aan elkaar gewaagd zijn en elkaar uitdagen. Daarna gaat ze stage lopen bij een topklasser in Katwijk.

 

Lindsey onze keepster, speelde bij Buitenveldert MO17. Toen ze afviel bij Telstar hebben we haar kunnen onderbrengen bij Rijnvogels. Topklasse niveau. Eén klasse onder de eredivisie vrouwen. Nooit bij jongens gespeeld. Ik was het niet altijd eens met Zeist omdat we ook talenten bij meiden zien maar in Zeist geen kans krijgen.

Ook vv Alkmaar heeft meiden gescout bij meiden. Voor alles is wat te zeggen. Maar als er bij ons meiden die niet kunnen meekomen gaan ook afvallen. Niet elk meisje haalt een betaalde club. Daar is vaak het alleen maar om te doen net als bij de jongens. Mijn frustratie was als jongens en meiden die afvielen nooit meer hoorden waarom.

Teleurstellingen waren super groot en dat lees ik niet terug in dit artikel. Van de 100 kinderen werden er zo weinig aangenomen dat de teleurstellingen groter waren dan de blijdschap. Overigens lopen bij ons ook meiden die bij jongens voetballen en dat stimuleren we.

Ook al halen ze geen betaald voetbal. Maar de beste meiden maken elkaar sterker bij ons. Ook de Graafschap is nu begonnen met alleen de beste meiden.