Wilhelmus jeugd kopt alleen nog met schuimballen

Voor de categorie 6-12 jaar wordt in de jeugdopleiding van Wilhelmus tijdens de koptraining alleen nog gewerkt met ‘schuimballetjes’. Wilhelmus wil op deze manier eventuele hersenschade en de gevolgen daarvan op latere leeftijd voorkomen. De ballen zijn uitermate geschikt voor het aanleren van de juiste techniek en sprongkracht bij de jongste jeugd.

 

Internationale onderzoeken wijzen uit dat koppen door kinderen later hersenschade kan veroorzaken. De universiteit van Glasgow stelde in 2019 vast dat voetballers 3,5 keer meer kans op dementie krijgen dan de rest van de bevolking.

 

Met de aanschaf van de schuimballen loopt Wilhelmus voorop op eventuele besluitvorming van de KNVB. Spelplezier en een veilige sportomgeving zijn belangrijke pijlers voor Wilhelmus en pakken dus ook hierin hun verantwoordelijkheid.

Bron vv Wilhemus