· 

Tom van ’t Hek volgt Kees Jansma op als voorzitter Raad van Toezicht Jeugdfonds Sport & Cultuur

Radiopresentator en voormalig huisarts, tophockeyer en bondscoach Tom van ’t Hek volgt Kees Jansma op als voorzitter van de Raad van Toezicht van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Kees Jansma was negen jaar lang, voorzitter.

 

“Ik heb niet lang hoeven nadenken over de vraag of ik Kees wilde opvolgen als voorzitter van de Raad van Toezicht,” zegt Tom van ’t Hek. “Het Jeugdfonds is een prachtige organisatie en ik wil mensen graag een zetje in de goede richting geven. Juist nu. Je ziet dat, ook vanwege de coronacrisis, de verschillen tussen mensen qua fysieke en mentale gezondheid en financiën steeds groter worden. Het verkleinen van die verschillen zie ik als een van de belangrijkste uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Ik zet graag mijn ervaring en contacten in om het Jeugdfonds nog sterker te maken zodat zoveel mogelijk kinderen die dat graag willen mee kunnen doen en de kloof tussen verschillende groepen in de samenleving kleiner wordt.”

 

Kees Jansma was ruim tien jaar verbonden aan het Jeugdfonds. Onder zijn voorzitterschap is het fonds uitgegroeid tot een stevige organisatie die voor de corona maatregelen jaarlijks rond de 80.000 kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen de kans geeft te sporten of lessen op cultureel gebied te volgen. Het fonds is blij met Tom als opvolger. Net als Kees heeft hij een groot hart voor sport en cultuur en gelijke kansen voor kinderen en wil zich daar graag voor inzetten.

 

“Het was ronduit geweldig om al die jaren met zoveel geïnspireerde vrijwilligers en een sterke staf te werken voor het Jeugdfonds,” zegt Kees Jansma. “Er is veel bereikt maar dagelijks realiseren alle betrokkenen dat er nog altijd veel te doen valt. Nog steeds kunnen veel kinderen en jongeren niet doen wat eigenlijk vanzelfsprekend hoort te zijn, omdat thuis de financiële middelen ontbreken: niet voetballen, geen muziek- of dansles. Tom van ’t Hek voelt zich al jarenlang betrokken bij de opgroeiende jeugd. Hij wil als voorzitter van de Raad van Toezicht met grote inzet nauw met staf en vrijwilligers samenwerken. Het Jeugdfonds is nog steeds hard nodig. Daarom ook blijf ik ambassadeur: mijn hart ligt voor altijd bij het Jeugdfonds en de jeugd.”