Steeds minder vrijwilligers: de betaalde verenigingsmanager in opkomst

De betaalde verenigingsmanager is bij sportclubs bezig aan een razendsnelle opmars. Noodgedwongen, omdat leden minder vaak bereid zijn om vrijwilligerswerk te doen. Zwollenaar Robert Schraag is als verenigingsmanager fulltime in dienst bij voetbalvereniging Berkum. ,,Zie mij als het oliemannetje, de spin in het web.”

 

Met kordate pas loopt Robert Schraag (54) de businessruimte binnen boven de tribune van voetbalvereniging Berkum, een hoofdklasser uit Zwolle. Op het veld voor de tribune werkt de jeugd van PEC Zwolle een training af. Schraag is hier dagelijks, 40 uur per week, verdeeld over 7 dagen.

 

Lees verder in de Stentor

 

Wat doet een verenigingsmanager zoal?

 

De verenigingsmanager heeft een belangrijke, sturende, uitvoerende, controlerende, ondersteunende en sociale functie binnen onze vereniging. Hij/zij is verantwoordelijk voor het inventariseren, organiseren en het (doen) uitvoeren van ledentaken binnen het “vrijwilligersbeleid” van vv Zwanenburg. De verenigingsmanager werkt nauw samen met het bestuur en de diverse commissies van vv Zwanenburg. Dienstverband voor 24 uur per week op jaarbasis. Op jaarbasis varieert de werkweek in aantal uren, tijdens het reguliere voetbalseizoen zal dit hoger liggen en tijdens de zomer-, en winterstop lager.