Corona toegangsbewijs verplicht in de kantine niet verplicht buiten

Vanaf 25 September is ook in de sportkantine een toegangsbewijs verplicht. Jan Dirk van der Zee heeft  dat afgelopen dinsdagavond bevestigd. Clubs worstelen inmiddels in hun zoektocht naar vrijwilligers.

Kom je alleen kijken naar de wedstrijden is het vrij toegankelijk maar wil je in de kantine wat nuttigen dan zul je het bewijs moeten tonen. Ben je gevaccineerd, recent hersteld van Covid 19, of een negatieve test dan kun je in de kantine drinken en eten nuttigen. Dit bewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder.

 

Op dit moment van schrijven is er nog niets kenbaar gemaakt op de site van de KNVB maar wellicht staat één deze dagen op de site van de bond. Mininter Hugo de Jonge heeft dit in de horeca verplicht gesteld en kantines vallen ook onder de horeca.