vv Heerenveen, FVC, GAVC, LAC Frisia 1883, VC Trynwâlden en SF Deinum:

.....deze zes Friese amateurvoetbalclubs maken in 2022 de overstap van zondag naar zaterdag

 

Maar liefst zes Friese clubs maken komende zomer met het eerste elftal de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Het zijn Heerenveen, FVC, GAVC, LAC Frisia 1883, VC Trynwâlden en SF Deinum. Nooit eerder maakten zoveel clubs tegelijkertijd de overstap.

 

Dat het aantal zo groot is, heeft vooral te maken met het feit dat voetbalbond KNVB de clubs met ingang van het volgend seizoen de mogelijkheid biedt om horizontaal over te stappen van de zondag naar de zaterdag of andersom. Voor het horizontaal overstappen zijn de sportieve prestaties van dit seizoen overigens nog wel van belang. Deze blijven namelijk bepalend voor het niveau waarop een elftal in het seizoen 2022/2023 wordt ingedeeld. Lees verder in Friesch Dagblad