Ticketverkoop grootste EK zaalvoetbal ooit start vanavond om 18.00 uur

Speelschema UEFA Futsal EURO 2022 bekend Nederland speelt op woensdag 19 januari de openingswedstrijd tegen Oekraïne om 20.30 uur

 

Zeist, 19 oktober - Het speelschema voor UEFA Futsal EURO 2022 is bekend en vanavond start om 18.00 uur de kaartverkoop voor het grootste EK zaalvoetbal (futsal) ooit. De wedstrijden beloven voor jong en oud een waar spektakel te gaan worden met veel actie, snelheid en een spectaculaire show. Kaarten zijn al verkrijgbaar vanaf € 10,- . Een ticket geeft toegang tot één matchday met twee wedstrijden en zijn te verkrijgen via futsaleurotickets.nl.

 

Oranje Futsal tegen Europees- en Wereldkampioen Portugal Oranje Futsal speelt op 19 januari de openingswedstrijd tegen Oekraïne. Vervolgens nemen ze het in Groep A op zondag 23 januari op tegen Europees- en Wereldkampioen Portugal. De laatste wedstrijd in de poule wordt gespeeld op vrijdagavond 28 januari. Mogelijke tegenstanders Servië en Wit-Rusland spelen tussen 14 en 17 november tegen elkaar om de laatste plek in Groep A. Alle Nederlandse wedstrijden zijn gedurende het toernooi live te volgen bij de NOS, net als de halve finales en de finale.

 

Europese top in Amsterdam en Groningen Naast de wedstrijden van Nederland zijn er nog 21 wedstrijden om te bezoeken in de poulefase van het Europees Kampioenschap. Zo neemt op vrijdag 28 januari, de Europees kampioen van 2014, Italië, het in MartiniPlaza (Groningen) op tegen Kazachstan. Zij verloren onlangs met strafschoppen de halve finale van Portugal tijdens het Wereldkampioenschap in Litouwen. Ook wedstrijden als Kroatië tegen Rusland en Spanje tegen Azerbeidzjan beloven een groot spektakel te worden.

 

Loting verricht door Vic Hermans en John de Bever De loting voor UEFA Futsal EURO 2022 vond gisteravond plaats op de KNVB Campus in Zeist en werd gehost door Soufiane Touzani en Rocky Hehakaija. Futsal-legendes Vic Hermans en John de Bever waren aanwezig om de loting te verrichten. Uit handen van Touzani ontvingen de kinderburgemeesters Samuel (Groningen) en Dominic (Amsterdam) het allereerste ticket.

 

UEFA Futsal EURO 2022 gaat van start op woensdag 19 januari. Zondag 6 februari vindt de finale plaats in de Ziggo Dome (Amsterdam) en wordt bekend wie zich de komende vier jaar Europees kampioen mag noemen.