Eredivisieclub start G-voetbalteam voor meisjes: "Scoren tegen Ajax lijkt me cool!"

Meisjes met een beperking, die dromen van een carrière als profvoetballer, kunnen binnenkort terecht bij VV Alkmaar. De club is de eerste in de Vrouwen Eredivisie die G-voetbal voor dames introduceert. Tijdens de selectiedag konden de voetbalsters laten zien wat ze in hun mars hebben.

 

Meisjes m NH Nieuws / Tom Jurriaans

'Gezonde zenuwen', zo omschrijft José Molenaar uit Heerhugowaard haar gemoedstoestand tijdens de selectiedag bij VV Alkmaar. "Het gaat vooral om het plezier, het is vooral een leuke dag." Het lijkt Molenaar ontzettend leuk om bij het dameselftal te gaan voetballen. "Je mag dan in het voorprogramma van VV Alkmaar spelen. En dan in zo'n mooi trainingspakkie lopen. Dat is een hele eer."

Lees verder bij NH Nieuws