Kabinet buigt: buitensporters en publiek mogen zonder coronapas

Wie komend weekeinde buiten gaat sporten of als kijker langs de lijn staat, hoeft bij zijn club geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Het kabinet schrapt de plicht bij amateursporten na brede weerstand uit de Tweede Kamer.

 

,,Sporters en toeschouwers buiten hoeven geen coronapas te tonen”, zei demissionair premier Mark Rutte aan het einde van het coronadebat. Wie de kantine in gaat of het terras buiten bezoekt moet wel een QR-code hebben. ,,Ik wil wel benadrukken: dan doen we minder dan het OMT adviseert.” Binnensporten kan ook alleen met coronapas.

 

Maar de Tweede Kamer zag het nut niet in van het invoeren van een coronapas bij mensen die buiten aan het sporten zijn en het publiek langs de lijn. ,,Het beleid moet wel te handhaven zijn’’, zei D66-Kamerlid Jan Paternotte.

 

Aan het einde van het debat beloofde Rutte dus dat buitensport - en publiek - worden uitgezonderd van de coronapasplicht.

BRON AD.nl